sportal.bg: Лазерната корекция на зрението при спортисти – достъпно удобство

sportal.bg: Лазерната корекция на зрението при спортисти – достъпно удобство

  • 11 юли 2018
  • д-р Владимир Петков

Sportal.bg:  Лазерната корекция на зрението при спортисти – достъпно удобство

Зрението е и от съществено значение при активните спортисти. Дори и с изключително удобни очила или лещи, проблемите с очите влияят върху професионалното представяне. В наши дни спортистите все по-често се подлагат на лазерна корекция на зрението, която им позволява да спрат използването на скъпоструващи контактни лещи и очила.

Сред тях са дори именити спортисти като Тайгър Уудс и ЛеБрон Джеймс. И двамата са преминали успешно лазерна корекция на зрението си. След манипулацията, спортистите подобряват професионалните си резултати, сочат статистики, цитирани от новинарски сайтове.

Използването на контактни лещи и очила подобрява зрението, но затруднява някои други негови аспекти и повлиява негативно по време на спортната игра. Например, очилата не могат да коригират периферното зрение. Контактните лещи могат да изсъхнат по време на спорт и да причинят дискомфорт, болка и замъгляване на зрението на носещия ги. Лазерната корекция е ефективен метод за възстановяване на зрението за всеки човек, който се занимава със спорт. Независимо дали е състезаващ се спортист, личен треньор или играе за лично удоволствие заедно с децата си.

Иновативната технология на ексимерния лазер в очна клиника ДЕН прави възможно извършването и на т.нар. SmartSurfACE лазерна корекция, която позволява манипулацията да се извърши без болка и в рамките на минути. А резултатът – да е „видим“ за пациента още в момента на приключването й.

„Тази нова технология за коригиране на диоптрите е изключително подходяща за спортисти, защото възстановяването е много бързо. До седмица повечето пациенти се връщат към нормален режим на спортуване.“, обяснява д-р Иво Боршуков от очна клиника ДЕН, който е не само доказал се офталмолог, но и активен планинар, пътувал из Алпите и Хималайте.

„Колебанията и несигурността около лазерната корекция отдавна са в миналото, тъй като технологиите и прогресът са превърнали операцията в рутинна и сигурна процедура с отлични и трайни резултати. Цените също са вече повече от достъпни за всички.“, заявява д-р Боршуков.

Микрохирургия, лазерна корекция...+359 2 983 20 28