Лазерна корекция на зрението премахва очилата за минути

Лазерна корекция на зрението премахва очилата за минути

  • 19 ноември 2021
  • д-р Владимир Петков

Какво представлява лазерната корекция?

Очна клиника Ден предлага един от най-съвременните и щадящи методи за лечение на късогледство, далекогледство и астигматизъм – лазерна корекция на зрението с ексимерен лазер. С тази процедура се коригира формата на роговицата и така се премахват рефрактивните грешки на окото. След прилагането ѝ отпада необходимостта от носене на очила или контактни лещи.

Лазерна корекция на зрението с ексимерен лазер е най-съвременната и успешна, безопасна и безболезнена рефрактивна манипулация, с бърз ефект. Очна клиника Ден разполага с последно поколение ексимерен лазер  на световния лидер в лазерно-рефрактивната хирургия Schwind. Апарат, който осигурява висока скорост на работа в комбинация с изключителна прецизност, щадене на роговичната тъкан и комфорт за пациента.

Видовете рефрактивна лазерна корекция, които се прилагат в клиниката са повърхностна корекция и корекция с образуване на капаче.

Как да разберем дали лазерната корекция е подходяща за нас?

Решението дали даден пациент е подходящ за лазерно коригиране на зрението и метода на лечение, се взема от офталмолог, след обстоен преглед и всички необходими изследвания. Преди първичния преглед, пациентите с меки контактни лещи трябва да ги свалят 2 седмици по-рано. Пациентите с твърди лещи – 4 седмици по-рано. През това време е препоръчително да се носят очила. Това възстановява нормалното състояние на роговицата и е от значение за точността на изследванията.

Лазерното коригиране на зрението се прилага най-успешно върху пациенти между 20 и 40-годишна възраст и при хора с късогледство и диоптър до минус 8-10 диоптъра. При хора с далекогледство – до плюс 5 диоптъра. Пациентът не трябва да има значителни промени в диоптрите през последната една година, да няма очна инфекция или нараняване, дегенеративни и автоимунни заболявания. Манипулацията не може да се извършва при бременност и кърмене.

Тези, на които им предстои лазерно коригиране на зрението, не бива да използват козметични средства върху лицето си в деня на процедурата. Продължителността на манипулацията е около 20 минути за двете очи, а целият престой в клиниката е около 60-90 минути.

Подобрението на зрението се усеща веднага след процедурата, а пациентът се връща към нормалното си ежедневие в рамките на 2-3 дни.

Микрохирургия, лазерна корекция...+359 2 983 20 28