sportal.bg: Лазерната корекция на зрението при спортисти – достъпно удобство

sportal.bg: Лазерната корекция на зрението при спортисти – достъпно удобство

  • 11 юли 2018
  • д-р Владимир Петков

Зрението е и от съществено значение при активните спортисти. Дори и с изключително удобни очила или лещи, проблемите с очите влияят върху професионалното представяне. В наши дни спортистите все по-често се подлагат на лазерна корекция на зрението, която им позволява да спрат използването на скъпоструващи контактни лещи и очила.

Сред тях са дори именити спортисти като Тайгър Уудс и ЛеБрон Джеймс. И двамата са преминали успешно лазерна корекция на зрението си. След манипулацията, спортистите подобряват професионалните си резултати, сочат статистики, цитирани от новинарски сайтове.

Проблеми при използването на очила или контактни лещи

Използването на контактни лещи и очила подобрява зрението, но затруднява някои други негови аспекти и повлиява негативно по време на спортната игра. Например, очилата не могат да коригират периферното зрение. Контактните лещи могат да изсъхнат по време на спорт и да причинят дискомфорт, болка и замъгляване на зрението на носещия ги. Лазерната корекция е ефективен метод за възстановяване на зрението за всеки човек, който се занимава със спорт. Независимо дали е състезаващ се спортист, личен треньор или играе за лично удоволствие заедно с децата си.

Предимствата на лазерната корекция

Иновативната технология на ексимерния лазер в очна клиника ДЕН прави възможно извършването и на т.нар. SmartSurfACE лазерна корекция, която позволява манипулацията да се извърши без болка и в рамките на минути. А резултатът – да е „видим“ за пациента още в момента на приключването й.

„Тази нова технология за коригиране на диоптрите е изключително подходяща за спортисти, защото възстановяването е много бързо. До седмица повечето пациенти се връщат към нормален режим на спортуване.“, обяснява д-р Иво Боршуков от очна клиника ДЕН, който е не само доказал се офталмолог, но и активен планинар, пътувал из Алпите и Хималаите.

„Колебанията и несигурността около лазерната корекция отдавна са в миналото, тъй като технологиите и прогресът са превърнали операцията в рутинна и сигурна процедура с отлични и трайни резултати. Цените също са вече повече от достъпни за всички.“, заявява д-р Боршуков.

Микрохирургия, лазерна корекция...+359 2 983 20 28